Het verlenen van HULP aan de Derde Wereld door middel van o.a. het leveren van visserijbenodigdheden en het doorgeven van kennis omtrent de visserij en voorts al hetgeen wat met het een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt en daartoe bevorderlijk kan zijn in de ruimste zin des woords.

Het gaat dan ook voornamelijk om meer kleinschalige projecten. De materialen zoals netwerk, boten, buitenboordmotoren etc. worden dan ook zoveel mogelijk rechtstreeks geleverd aan de betrokkenen. Zij tekenen hiervoor een contract voor ontvangst en krijgen de goederen in 'bruikleen'. In principe blijven de goederen eigendom van Stichting Vissers voor Vissers.

Natuurlijk berusten onze inkomsten op gaven van derden. Daarom hebben wij ook uw hulp nodig! Steun de vissers in Suriname en Sri Lanka, en schenk kun een goede en nieuwe toekomst!

Haïti

We hebben een grote kist met netwerk klaarstaan. Oa een grote strandzegen. Verder hebben we € 12.000 gereserveerd voor de noodhulp. We zitten te wachten op groen licht vanuit Haiti.

Lees meer …

Burundi

In Burundi is men druk bezig met het opzetten van een eigen gebouwtje voor de Vissers. Stenen worden gebakken door een machine vanuit NL. Door ons werd een fileertafel ter beschikking gesteld + een financieel bijdrage van € 5000.  Ook werd een aggregaat geschonken vanuit Monster. Ook vroeg men om een aggregaat voor de bakkerij In Bujumbura. Deze bakkerij is eigendom van de st Izere. Is geschonken door de bakkerij wereld in NL. De bakkerij loopt erg goed. Men denkt zelf aan uitbreiding.  Nu is de motor van het aggregaat stuk. De plaatselijke monteurs zijn niet in staat om de zaak te repareren.  Daar de stroom voorziening daar niet optimaal is wil men toch weer graag een eigen stroom voorziening als de stroom weer een uurtje uitvalt.  Wij willen ons houden bij de visserij.  Maar misschien zijn er lezers die de bakkers kunnen helpen aan een goed aggregaat. Ook vraagt men weer buitenboordmotoren en financieel ondersteuning voor het opzetten van  hun gebouw waarin men de vis kan verwerken en koelen.

Lees meer …

Frans Guyana

 Een voor ons bekende visser zocht contact. Hij wilde een andere boot kopen maar had daarvoor momenteel niet genoeg financiële middelen. Hem daar mee kunnen helpen.

Lees meer …

Sri Lanka

Samen met  het “Vissers Gilde “ onderdeel van de Stichting Geloof en Handel, in samenwerking met de ZOA wordt er gedacht aan een visserijproject in de het noorden van Sri Lanka.  E.e.a moet nog worden uitgewerkt.

Lees meer …

Gambia

Werden benaderd door een plaatselijke Stichting welke actief is op het gebied van de visserij in Gambia. Een grote hoeveelheid netwerk ter beschikking gesteld.

Lees meer …

Suriname

Vanuit Suriname benaderd om netwerk en verdere ondersteuning. Het is daar momenteel economisch nog zeer slecht. Gelukkig hebben we nog twee tubs met netwerk bij HOLSU Domburg staan. Van daaruit kunnen er weer vissers worden geholpen.

Lees meer …

Equador

Er is bericht ontvangen vanuit Equador. Het netwerk was ontvangen en ze waren er zeer blij mee. Vooral de simmen ( boven- en onderlijnen} waren erg belangrijk. Nu gebruiken ze meestal touw met aan de bovenkant petflessen en aan de onderkant steentjes. De door ons gestuurde lijnen zijn daar haast niet verkrijgbaar en zeer duur. Vanuit Urk wordt het project voortgezet.

Lees meer …

Fillipijnen

Een bijdrage gestort voor het verder afbouwen van de nieuwe boot. Ook een paar duizend brillen gestuurd voor de bewoners van enkele eilanden.

Lees meer …

Congo

Het visserijproject in Congo – Kinsjasa draait niet meer. Er was vis genoeg maar verder waren er alleen problemen. Er was veel geweld – veel corruptie - veel diefstal en voor onze geleverde koelcontainer was er vaak geen stroom. Tegenwerking van alle kanten. Heel erg jammer voor de enthousiaste vissers en afnemers.

Benin

Vanuit Benin kwam de vraag of we eventueel twee kleine viskotters kunnen leveren. (worden betaald) Wel wil men graag dat er een Nederlandse bemanning op komt. De aanschaf van de kleine kotters zal eventueel wel lukken maar een volledige NL bemanning zien we zo direct niet zitten